Sultan bamyasının hazırlanışı gerçekten çok ilginç. Taze bamyaların nasıl ayıklandığını ve ardından zeytinyağı ile soğanların kavrulduğunu düşünmek, yemeğin lezzetini artıracak tüm detayları göz önüne getiriyor. Domateslerin suyunu salana kadar pişirilmesi ise yemeğin sosunun ne kadar zengin olacağını gösteriyor. Bamyaların yumuşaması için kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini öğrenmek, yemeğin kıvamını doğru ayarlamak açısından önemli. Limon suyu eklenmesi ise yemeğe taze bir aroma katacak gibi görünüyor. Peki, bu lezzetli yemeği denemek için en uygun zaman ne zaman sizce? Yaz aylarında taze malzemelerle hazırlamak mı daha iyi olur yoksa kış aylarında da bu tarifi uygulamak mümkün mü?
Sultan bamyasının hazırlanışı gerçekten çok ilginç. Taze bamyaların nasıl ayıklandığını ve ardından zeytinyağı ile soğanların kavrulduğunu düşünmek, yemeğin lezzetini artıracak tüm detayları göz önüne getiriyor. Domateslerin suyunu salana kadar pişirilmesi ise yemeğin sosunun ne kadar zengin olacağını gösteriyor. Bamyaların yumuşaması için kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini öğrenmek, yemeğin kıvamını doğru ayarlamak açısından önemli. Limon suyu eklenmesi ise yemeğe taze bir aroma katacak gibi görünüyor. Peki, bu lezzetli yemeği denemek için en uygun zaman ne zaman sizce? Yaz aylarında taze malzemelerle hazırlamak mı daha iyi olur yoksa kış aylarında da bu tarifi uygulamak mümkün mü?
Cevap yaz